Binnenland

Fraudeverdachten Property Finance vervolgd

Matthias Pauw • 03 november 2015 14:00 @mattpauw

Beeld ©

Tien verdachten van een omvangrijke fraudezaak bij SNS Property Finance moeten voor de rechter verschijnen. Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend.

Hoofdverdachten in de zaak zijn het voormalig directielid Buck G. en Pieter G. Zij zouden tussen 2010 en 2012 steekpenningen hebben aangenomen van andere verdachten die ze (behoud van) een aanstelling hadden aangeboden bij SNS Property Finance.  

Schikkingen
Deze verdachten hebben inmiddels een schikking met het OM getroffen. Vier van hen moeten een taakstraf uitvoeren van 120 uur. Een vijfde man, Peter W., moet daarnaast ook nog eens 22.500 euro betalen.

Ook hebben drie bedrijven een schikkingsvoorstel aanvaard. ACD BV, Martinus Advies BV en Avigliana BV betalen respectievelijk 150.000, 100.000 en 250.000 euro aan het OM om niet in de rechtszaal te hoeven verschijnen.

Voor de rechter
De andere verdachten moeten dus voor de rechter verschijnen. Op 30 november en 1 december vinden er regiezittingen plaats. Op die zittingen wordt besproken hoe het proces gaat verlopen. Daar wordt bepaald wie er als getuigen worden opgeroepen en wanneer de zittingsdagen zullen plaatsvinden. 

Bron • RTL Z