Binnenland

Miljoenenbuit bij goudroof: politie pakt verdachte (61) op

17 december 2019 13:52

De politie doet onderzoek in een kantoorpand aan de Coolsingel. Beeld © Politie

De politie heeft een 61-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een grote goudroof eerder dit jaar.

Tot nu toe is de zaak stilgehouden. Enkele weken geleden is het onderzoek naar de goudroof begonnen, nadat er bij de politie aangifte was gedaan van diefstal van goudstaven. Het goud is miljoenen euro's waard, zegt de politie.

Coolsingel

Vandaag is de politie op meerdere plekken in het land bezig met doorzoekingen. Zo viel de politie een statig gebouw aan de Coolsingel in Rotterdam binnen, waar het bedrijf Safe Deposit is gevestigd. Dat bedrijf verhuurt kluizen en is gespecialiseerd in waardeopslag, dus vermoedelijk is het goud daar buitgemaakt.

Voor de deur van het pand staan politiemensen met automatische vuurwapens. 

RTV Rijnmond schrijft dat het de 61-jarige verdachte een oud-medewerker van het bedrijf is, maar de politie wil daar niets over kwijt.

De gedupeerde van de roof had volgens de politie een bedrijf dat handelt in goud de opdracht gegeven om zijn goud te verhandelen. Daarna kreeg die persoon van dat bedrijf te horen dat er een probleem was. Zijn goud was namelijk niet meer aanwezig in de kluis.

Bron • RTL Nieuws