Binnenland

A10 kan naar verwachting morgen open, maar 'het blijft spannend'

03 november 2019 06:24

Werkzaamheden aan de A10 en het spoor bij station Amsterdam Zuid. Beeld © ANP

Het spoor en de snelweg bij station Zuid in Amsterdam zijn nog altijd afgesloten vanwege werkzaamheden. Eigenlijk hadden er vanaf vanochtend vroeg al weer treinen moeten rijden, maar het project heeft iets vertraging opgelopen.

Het treinverkeer kwam vandaag iets later op gang dan gepland. De bedoeling was dat op de stations Amsterdam Zuid en RAI de treinen rond 06.00 uur weer zouden gaan rijden, maar dit werd iets na 10.00 uur. 

De werkzaamheden maken deel uit van project Zuidasdok. Er moest dit weekend onder andere een dakdeel van een nieuwe reizigerstunnel worden geplaatst. Dat liep gisteren wat vertraging op, mede als gevolg van de weersomstandigheden.

Volg de werkzaamheden live

De werkzaamheden zijn via 3 webcams te volgen:

Flinke files

De werkzaamheden leidden de afgelopen dagen tot flinke files op de omliggende wegen omdat de ringweg A10 richting Utrecht was afgesloten. Daarnaast lag het treinverkeer op de twee Amsterdamse stations plat, maar reden er wel metro's.

Ondanks de vertraging in de werkzaamheden is de verwachting dat de A10 morgenochtend om 05.00 uur weer open kan, zoals voorzien. "Het blijft een spannende operatie. We versnellen waar het kan", lieten de bouwers gisteren weten.

Bron • RTL Nieuws