Binnenland

Het wordt weer druk op de weg, nu alle vakanties voorbij zijn

31 augustus 2019 11:13

Beeld ©

Het kan vanaf maandag weer druk worden op de Nederlandse wegen. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. De afgelopen tijd was het rustiger, vanwege de vakanties.

De schoolvakanties in Noord- en Zuid-Nederland waren al voorbij, en na het weekend is dat ook het geval in Midden-Nederland. En dus gaat het weer druk worden. Dat er alweer veel mensen terug zijn van vakantie was de afgelopen week goed te merken aan de drukte op de wegen, zegt Rijkswaterstaat.

Een horrorspits gaat het niet direct worden. Rijkswaterstaat verwacht een 'reguliere' ochtend- en avondspits op maandag. 

Veiligheid scholieren

September is altijd de drukste maand van het jaar op het spoor: forensen gaan na de vakantie weer naar het werk en jongeren beginnen aan het studiejaar. De NS verwacht door economische groei dat het dit jaar nog drukker is.

Veilig Verkeer Nederland vraagt bij het eind van de vakantie altijd aandacht voor schooljeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode veel meer fietsers en voetgangers onderweg. In totaal reizen er anderhalf miljoen scholieren tussen huis en school. Volgens VVN vallen er vlak na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

Bron • RTL Nieuws