Binnenland

KLM vliegt voorlopig niet boven deel Iran om spanningen

21 juni 2019 08:21

Beeld © ANP

De KLM vliegt voorlopig niet boven het gebied rond de Straat van Hormuz, een zeestraat ten zuiden van Iran. De actie is het gevolg van het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran.

''Veiligheid heeft voor KLM de hoogste prioriteit. We volgen alle ontwikkelingen die mogelijk betrekking hebben op de veiligheid van het luchtruim 24/7 op de voet en richten de operatie zo in dat de veiligheid van de vluchten is gewaarborgd." 

Het incident met de drone is aanleiding om niet meer over het gebied te vliegen, aldus de KLM in een verklaring. Hoeveel vluchten getroffen worden door de maatregel, is niet bekend.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviation Administration) heeft een soortgelijk verbod uitgevaardigd voor de burgerluchtvaart. Ook de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways heeft inmiddels laten weten niet meer over de Straat van Hormuz en de Golf van Oman te vliegen. Dat betekent een 'kleine aanpassing' voor vluchten tussen Australië en Londen. American Airlines en Delta Air Lines hadden al laten weten niet meer over Iran te vliegen, naar aanleiding van de FAA-stap.

Bron • RTL Nieuws