Binnenland

Telstar-speler meldt zich ziek voor Tottenham - Ajax en wordt ontslagen

06 mei 2019 21:38

Beeld © SC Telstar

Fans van Ajax noemen hem een held: Jordie van der Laan, speler van Telstar. Hij meldde zich vorige week ziek, maar in werkelijkheid zat hij op de tribune bij de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Tottenham Hotspur. Hij was dus in Londen in plaats van bij de training in Velsen-IJmuiden. Van z'n club hoeft hij niet meer terug te komen.

De club uit de Keuken Kampioen Divisie kon de spijbel-actie niet waarderen en hebben het contract met de 25-jarige aanvaller per direct opgezegd.

'Onhandige actie'

"Ik besef natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest'', bekent hij in de IJmuider Courant. "Ik heb mij ziek gemeld, omdat ik ervan overtuigd was dat ik geen vrij zou krijgen van de training."

De voetballer verklaarde dat zijn club 'nergens meer voor speelde'. Hij concludeerde ook dat hij een 'geringe' kans had om in te vallen, vrijdag tegen Jong PSV.  "In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan."

Jordie van der Laan zegt dat hij de clubleiding alsnog 'tijdig' heeft laten weten dat hij niet ziek was, maar in Londen zat. Bij terugkeer werd niettemin besloten vroegtijdig uit elkaar te gaan.

Bijzonder verzoek

De voetballer is dus werkloos. En dat biedt kansen, moet hij gedacht hebben. Vanavond besloot hij Ajax via het officiële Twitterkanaal te benaderen met een bijzonder verzoek: of ze misschien nog een kaartje voor hem hebben voor de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur? "Ben tenslotte toch vrij."

Veel Ajax-fans zien er wel de humor van in. Op Twitter noemen ze hem een 'held' en een echte Ajax-fan. "Regel voor deze held ff een kaartje!", reageert iemand. En: "Hier kan je geen nee tegen zeggen." Anderen attenderen hem erop dat hij nog wel even zijn beschrijving op Twitter moet veranderen. "Wel ff je bio aanpassen."

Een journalist van de Volkskrant heeft de voetballer al een kaartje aangeboden - in ruil voor 'een rondje bier voor mij en mijn drie vrienden'.

Zeven keer

Volgens de IJmuider Courant kwam Van der Laan dit seizoen overigens zeven keer in actie voor Telstar. De club staat 15de in de Eerste Divisie.

Telstar wenst Jordie 'al het succes van de wereld'. "We zijn met een handdruk uit elkaar gegaan."

Bron • RTL Nieuws