Binnenland

Politieacties Eindhoven rustig verlopen: 'Reacties zijn positief'

29 augustus 2018 20:50

Een van de afzettingen in Eindhoven. Beeld © Frank Kuiper / Twitter

De politieacties in Eindhoven zijn vanavond rustig verlopen. Op diverse plekken in de buurt van het centrum maakte de politie wegversmallingen en deelde agenten folders uit aan passerend verkeer

Door het publiek woensdag werd positief gereageerd op de protestactie van de politie voor een betere cao. Dat zei Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP. "Veel mensen hebben al gehoord over onze acties en waar wij voor strijden. De reacties zijn erg positief."

Afgezien van de wegversmallingen blleef de hinder voor Eindhovenaren beperkt, zegt de vakbondsman. "En de inzet van de politie bij de voetbalwedstrijd tussen PSV en BATE Borisov vanavond is ook gehandhaafd. Dat was ook zo afgesproken."

Meer acties

Na de 'afsluiting' van de binnenstad van Eindhoven volgen komende zaterdag, maandag en dinsdag andere acties. De afgelopen tijd schroefde de politie al het uitdelen van bekeuringen terug, vergezelde ze geen deurwaarders meer en controleerde ze minder flitspalen.

De politievakbonden beëindigden de protestactie rond 21.00 uur, vertelde een woordvoerder van de gemeente Eindhoven. Ook hij sprak van een 'rustig verlopen' actie.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron • RTL Nieuws / ANP