Binnenland

Staking beveiligers Schiphol gaat niet door: 200.000 reizen gered

29 augustus 2018 11:37

Beeld © ANP

De geplande staking door beveiligers op Schiphol volgende week dinsdag is van de baan. De bonden Unie Security, FNV en CNV hebben een akkoord bereikt met de werkgevers van de beveiligers op de luchthaven.

Het akkoord werd gisteravond laat gesloten. De partijen hebben afspraken gemaakt over het verlagen van de werkdruk en het verkorten van de werktijden. Ook is er een loonsverhoging van eenmalig 700 euro in 5 procent over de jaren 2019 en 2020 afgesproken.

Schiphol dreigde met rechtszaak

"De belangen van de beveiligers en onze leden zijn belangrijk. Maar die van de reizigers ook. De mensen die via Schiphol reizen zijn onze klanten en ik ben er trots op dat het ons is gelukt te voorkomen dat zij de dupe zouden worden", zegt Gertjan Tommel, onderhandelaar bij De Unie.

Schiphol maakte gisteren eerder bekend dat er een juridische procedure werd voorbereid om de staking te voorkomen. Een staking door de 4000 beveiligingsmedewerkers die op Schiphol werken zou ernstige gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappijen en zo'n 200.000 reizigers.

Bron • RTL Z / ANP