Binnenland

Producent en regisseur Job Gosschalk vertrekt om grensoverschrijdend gedrag

07 november 2017 12:05

Job Gosschalk. Beeld ©

Producent en regisseur Job Gosschalk heeft vandaag toegegeven dat hij grenzen heeft overschreden in zijn omgang met acteurs. Hij treedt daarom terug als producent en regisseur van Kemna & Zonen. Hij is ondermeer producent van de film Alles is Liefde.

Hij was tot 10 jaar geleden werkzaam als casting-director bij Kemna Casting. Hij werkte mee aan tientallen Nederlandse films en tv-series, zoals Alles is Liefde, Het schaap met de vijf poten, JEUK! Hij won voor de film Alles is Liefde een Gouden Kalf. 

Kleren uitdoen

In een verklaring schrijft Gosschalk dat hij de afgelopen weken onderwerp is geweest van geruchten over zijn omgang met acteurs.

"Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen - besef ik nu - over grenzen gegaan.''

Wilde geruchten

Gosschalk ontkent in zijn verklaring dat in de situaties van speloefeningen ooit sprake geweest van fysiek contact. Ook 'wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen' ontkent hij. "Daar is absoluut geen sprake van geweest.''

Gosschalk heeft besloten zijn werkzaamheden neer te leggen. Hij is onder meer theaterregisseur van de succesvolle musical De Marathon. Hij is bekend geworden als mede-eigenaar van het castingbureau Kemna Casting en was daar tot 2008 werkzaam.

Tientallen acteurs

RTL Boulevard heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar Gosschalk en gesproken met tientallen acteurs. Zij bevestigen het beeld van grensoverschrijdend gedrag.

Het bedrijf Kemna Casting laat op de website weten dat grensoverschrijdend gedrag op geen enkele manier wordt getolereerd binnen hun organisatie. "Wij doen er daarom alles aan om dergelijk gedrag te voorkomen en nemen waar nodig maatregelen. Zo is er nu een vertrouwenspersoon tot wie acteurs en actrices zich kunnen wenden."

Meer op rtlnieuws.nl:
Weinstein weer beticht van misbruik: 'Ik slaap met een honkbalknuppel'

Bron • RTL Nieuws