Binnenland

Trend: tribune voor kijkers bij bouwplek. 'Dan weet je tenminste waar ze zijn'

13 oktober 2017 19:54

(Archieffoto) Beeld ©

Bouwbedrijf BAM werkt aan een project bij Varsseveld om de N18 te verbreden. Daarbij wordt dit weekend een fietstunnel aangelegd. Niets bijzonders? Toch heeft het bouwbedrijf een tribune neergezet, zodat belangstellenden kunnen kijken naar het werk.

Medewerkers van BAM hebben zelfs een schema opgehangen, zodat belangstellenden weten wanneer wat gebeurt. Het gebeurt de laatste tijd vaker dat de aannemer tribunes neerzet, zegt een woordvoerder van BAM. "Dinsdag plaatsen we een tribune bij een bouwproject in Gemert. Het is leuk om het van een afstandje te zien."

Voor officiële momenten gebeurt het wel vaker dat er voor bestuurders en de pers een tent wordt neergezet, zegt de woordvoerder. "Nu wordt ook steeds vaker iets geregeld voor de omgeving. Zo betrekken we de buurt." En daarmee wil de bouwer draagvlak creëren; omwonenden kunnen door projecten bijvoorbeeld last hebben van lawaai of omleidingen.

Veiligheid

Het plaatsen van de tribunes heeft nog een reden: als mensen gaan kijken bij bouwprojecten, letten ze niet op de veiligheid, zegt de woordvoerder. "Als je niets regelt, weet je niet waar ze gaan staan."

De aanleg van de fietstunnel is onderdeel van een project rond de N18 tussen Varsseveld en Enschede. De weg moet door door de aanpassingen veiliger worden. De werkzaamheden moeten in het voorjaar van 2018 klaar zijn.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nederlands nieuwste viaduct: modulair en dus herbruikbaar

Bron • RTL Nieuws