Binnenland

KNVB bezorgd over mogelijke misstanden bij Supportersclub Oranje

30 augustus 2017 19:18

De Supportersclub Oranje organiseert onder meer feesten in speelsteden tijdens grote toernooien. Beeld © Archieffoto ANP

De KNVB zegt mogelijk 'onvoldoende' toezicht te hebben gehouden op de samenwerking met de Supportersclub Oranje. De voetbalbond maakt zich zorgen nu de club in opspraak is gekomen: drie bestuursleden zouden zichzelf jarenlang met honderdduizenden euro's hebben verrijkt ten koste van de supporters.

De website Follow The Money meldde vandaag dat ze geld van de supportersclub gebruikten voor dure uitjes en zichzelf hoge vergoedingen toekenden onder de noemer 'licentiekosten'.

De voetbalbond wacht op een reactie van het bestuur. "Pas daarna kunnen wij onze conclusies trekken", zegt een KNVB-woordvoerder. "Maar de ernst van de geschetste feiten baart ons zorgen, zeker voor de Oranjesupporters."

Kaartjes met voorrang

Bij de onafhankelijke club zijn zo'n 35.000 fans aangesloten. Het ledenaantal liep de laatste jaren terug, mede doordat de KNVB onder de naam OnsOranje een eigen supportersplatform oprichtte. Ook daar kunnen de fans een zogeheten KNVB Oranje ClubCard aanschaffen, waarmee ze met voorrang kaartjes kunnen kopen voor de interlands en grote toernooien.

Volgens de KNVB was de samenwerking met de supportersclub beperkt tot de uitgifte van die kaart. Over het instellen van een raad van toezicht is wel gepraat, maar niet meer dan dat. "Gezien de samenwerking was regulier overleg en het nazien in het juiste gebruik van onze clubcard voldoende", zegt de bond nu. "Daar hebben wij geen misstanden in geconstateerd. Wellicht is dat, schijnt nu, onvoldoende geweest."

Meer op rtlnieuws.nl:
'Bestuur Supportersclub Oranje verrijkte zich met tonnen'

Bron • RTL Nieuws