Algemeen

Trump in Brussel aangekomen voor NAVO-top

10 juli 2018 21:47

Beeld © ANP

President Donald Trump is aangekomen in België, waar hij een NAVO-top bijwoont. De top begint woensdagmiddag en duurt twee dagen.

Iets na 21.00 uur landde regeringsvliegtuig Air Force One op de luchthaven bij Brussel. Trump is vervolgens naar de Amerikaanse ambassade gereden. Woensdag wordt hij verwacht op het NAVO-hoofdkwartier. Topman Jens Stoltenberg zal de leiders van de 29 lidstaten daar verwelkomen.

Toon gezet

Vanuit het vliegtuig zette Trump vast de toon voor de top. Op Twitter vroeg hij zich af of de lidstaten, die jarenlang te weinig aan defensie hebben uitgegeven, de VS zullen terugbetalen voor de bescherming. 

Later legde hij ook een verband tussen handel en defensie, iets wat andere Navo-landen volgens dieplomaten angstvallig proberen te vermijden.

"De Europese Unie maakt het onze boeren, arbeiders en bedrijven onmogelijk om zaken te doen in Europa (VS hebben een handelstekort van 151 miljard dollar)", twitterde Trump. "En toch willen ze dat wij ze vrolijk verdedigen via de NAVO en daar vriendelijk voor betalen. Het werkt gewoon niet."

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron • RTL Nieuws