Algemeen

Rotterdam mag ook oude benzineauto's weren

06 juni 2018 10:34

(Archieffoto) Beeld © ANP

Rotterdam mag ook oude benzineauto's weren uit het centrum van de stad. De Raad van State heeft bepaald dat de milieuzone weer volledig van kracht is.

Dat betekent dat benzineauto's van voor 1 juli 1992 én dieselauto's van voor 2001 binnenkort niet meer welkom zijn in het Rotterdamse stadscentrum.

Het college van burgemeester en wethouders moet nog bepalen vanaf welke datum de milieuzone gehandhaafd zal worden. Met de milieuzone wil de gemeente de luchtkwaliteit in het centrum verbeteren.

Juridisch gesteggel

Het onderwerp is al lange tijd onderwerp van juridisch gesteggel. Een groot aantal autoeigenaren had bij de rechtbank beroep ingesteld tegen het plan van de gemeente.

Ze kregen deels gelijk. De rechtbank oordeelde dat de gevolgen voor de kleine groep bezitters van benzineauto's niet in verhouding stonden met het doel dat de gemeente wil bereiken: schonere lucht. 

Gemeente heeft 'ruimte voor eigen keuzes'

De rechtbank draaide het verbod vorig jaar terug, maar de Raad van State bepaalde vandaag anders in hoger beroep. Die zegt dat het gemeentebestuur 'ruimte heeft voor zijn eigen keuzes bij het nemen van een verkeersbesluit'.

Duitsers willen geen elektrische auto: ‘Voor mij is het geen alternatief

Veel Duitsers willen nog niet aan de elektrische auto beginnen. De Duitse auto-industrie houdt liever alles bij het oude.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Dit is geen auto, dit is een levensstijl': spectaculair reclamefilmpje voor oud brik

Bron • RTL Nieuws