Algemeen

Verhuisbericht: Funda benoemt nieuwe topman en commissarissen

16 mei 2018 17:23

Werknemers van Funda op het kantoor. Beeld © Funda

Huizensite Funda heeft een nieuwe directeur én een nieuwe raad van commissarissen. De vorige rvc was opgestapt na mot met makelaarsorganisatie NVM, dat 70 procent van de aandelen in bezit, en ruim 90 procent stemrecht heeft.

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering is Quintin Schevernels benoemd tot directeur. Hij was eerder lid van de directie van Telegraaf Media Groep, directielid bij VNU Media en ceo van Layar, een bedrijf dat mobiele toepassingen voor augmented reality maakt.

De nieuwe commissarissen zijn Inge Brakman, Robbert Bakker en Marc Renne. Brakman is voorzitter van het landelijk bestuur van het Nederlandse Rode Kruis en is ook commissaris bij DSM, Shell en Accenture. Bakker is ceo van de online bank KNAB en Renne is managing partner van investeringsmaatschappij Nimbus. 

Vaker heibel in de tent

De drie vervangen Gerard Cremers, Jitse Groen en Oswald Coene. Die stapten vorige week op vanwege een verschil van inzicht met makelaarsorganisatie NVM. Cremers wilde niet uitleggen wat er aan de hand is, maar de raad zou 'niet de kans krijgen om de rol te spelen die een raad van commissarissen zou moeten spelen'.

Vorig jaar was er ook heibel. Een Amerikaans private equityfonds wilde toen een flink belang kopen in het huizenplatform en waardeerde de site op 240 miljoen euro. Het bestuur zou toen niets gezegd hebben over de interesse van het fonds en daar waren verschillende leden niet zo blij mee.

Bron • RTL Z