Algemeen

Toeristen durven weer naar Egypte en Turkije

13 maart 2018 05:57

Toeristen op het strand in Turkije (archieffoto). Beeld © ANP

Nederlanders boeken weer massaal een vakantie naar landen als Turkije en Egypte. Dat blijkt uit cijfers van reisorganisaties. Brancheorganisatie ANVR zegt dat het aantal boekingen naar Turkije in januari met 90 procent steeg.

Het AD vroeg cijfers op bij reisorganisaties. Daaruit blijkt dat vooral het aantal reizen naar Turkije hard steeg. Na de mislukte staatsgreep en verschillende terreuraanslagen wilde bijna niemand daar meer op vakantie.

ZIE OOK: Ooit zo populaire Egyptische vakantieplaats is nu een spookstad

Ook Egypte en Griekenland worden weer populair bij vakantiegangers. Bij Corendon verdubbelde het aantal reizen naar die bestemmingen. En ook TUI ziet meer populariteit. Ook het aantal boekingen voor Tunesië groeit weer gestaag.

Lage prijzen

Dat Nederlanders massaal weer naar Turkije, Egypte en Griekenland gaan, heeft volgens de directeur van de Academie voor Toerisme te maken met het 'korte geheugen' van reizigers en met de lage prijzen.

Met het reisadvies voor Egypte en Tunesië is het nog wel oppassen. Voor delen van Egypte geldt het advies om niet te reizen. Een groot deel van het land wordt alleen aangeraden voor noodzakelijke reizen. Tunesië wordt voor het grootste deel afgeraden.

Emrullah speciaal naar Turkije voor haartransplantatie: 'Ze hebben veel ervaring en het is goedkoop'

De afgelopen tijd gingen er minder Nederlanders naar Turkije op vakantie. Turkije bleef echter een topbestemming voor mensen die een haartransplantatie wilden.

Bron • RTL Nieuws