Algemeen

Online gamewinkel Steam stopt met bitcoin als betaalmiddel

Bright • 07 december 2017 11:44 @Bright

Beeld ©

Online gamewinkel Steam vindt de transactiekosten voor betalen met bitcoin te hoog. De grote schommelingen in waarde zorgen voor problemen.

Gamebedrijf en uitgever Valve kondigde de veranderingen aan in een blogpost. Het besluit valt te wijten aan hoge transactiekosten. Die zijn volgens het bedrijf afgelopen week gestegen naar bijna 20 dollar. Toen bitcoin als betaaloptie werd toegevoegd op Steam, was dat tarief 20 cent. 

Hoge transactiekosten

Ook de snel wisselende waarde van bitcoin zorgt voor problemen. Als mensen een spel kopen, moeten zij snel betalen, omdat de waarde anders niet meer klopt met het benodigde bedrag: het kan hoger liggen, maar ook lager.

Normaal gesproken worden zulke prijsverschillen opgelost met een terugbetaling of een extra betaling van de klant. Maar in het geval van bitcoin kunnen hoge transactiekosten deze oplossingen duur maken.

Onmogelijk

"Op dit moment is het onmogelijk om bitcoin als betaalmogelijkheid te ondersteunen", zegt Valve. "Mogelijk bekijken we op een later moment opnieuw of bitcoin zinvol voor ons en de gebruikers is."

Wat zijn bitcoins, en ben je nog op tijd om ze te kopen?

Zo betaal je belasting over je bitcoins

Bron • Bright.nl