Algemeen

Bavaria komt met een Radler-ijsje, mét alcohol

29 juni 2017 16:05

De Bavaria-radler. Beeld © Bavaria

Wie van een verfrissende Radler-biertje houdt kan deze zomer z'n hart ophalen: biermerk Bavaria komt met een speciaal radlerijsje. Met alcohol, dus speciaal voor volwassenen.

Bavaria is de eerste grote bierbrouwer die het bekende radlerbiertje op een stokje gaat verkopen. Bezoekers van festival Wish Outdoor in Beek en Donk hebben dit weekend de primeur, daar wordt het ijsje namelijk als eerste verkocht.

Alcohol

Het idee kwam van twee medewerkers en in mum van tijd heeft de brouwer het ijsje ontwikkeld. "Het is de bedoeling dat het deze zomer op veel meer festivals te verkrijgen is, al kan ik daar nog geen uitspraken over doen", zegt woordvoerder Rinske van den Bos. 

Daarnaast komen de Radlerijsjes in de toekomst ook in het supermarktschap te liggen. Of ze tussen de raketjes en calippo's komen te liggen is nog niet zeker, want met 2 procent alcohol is dit geen ijsje voor kinderen.

Voor volwassenen

"We zijn ons ervan bewust dat ijsjes aantrekkelijk zijn voor kinderen, dus we vinden het belangrijk dat net als bij alle bieren duidelijk is dat er alcohol in zit", zegt Van den Bos. "Er komt 18+ op te staan, we doen ons uiterste best om er geen misverstanden over te laten bestaan: dit is echt een ijsje voor volwassenen."

Bavaria is niet het eerste merk dat een alcoholijsje op de markt brengt: eerder kwam supermarktketen Aldi met mojito- en gintonic-ijsjes, en waren er op verschillende festival cocktailijsjes te koop. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Bron • Editie NL