Van onze partner

ABN AMRO Insights Live

In het kort

The Future is now! Tijdens ABN AMRO Insights Live 2017 vertellen inspirators uit verschillende sectoren hoe zij aankijken tegen de toekomst en wat ze er nu aan doen. Hoe technologie, creativiteit en doorzettingsvermogen ze verder heeft geholpen en tot ‘leaders’ heeft gemaakt.

Artikel 11 van 11

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

17 februari 2017 11:39
Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?
The future is now. Op het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, waar de TU Delft bewegingen van rolstoeltennissers meet om prestaties te verbeteren. En in de steden, die dankzij sensoren steeds intelligenter worden: van druktemetingen in fietsenstallingen tot het controleren van mensenmassa’s tijdens evenementen. Hoe ziet de slimme stad van de toekomst eruit? En wat betekent dat voor de sectoren Transport & Logistiek, Bouw en Industrie? Een stadsfilosoof, European Cities Director, hoogleraar automotive technologie en circulair expert aan het woord.
Blindelings vertrouwen, verwende klanten en de hele keten in handen
Beeld © ABN AMRO
Dag drie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het Insights Live seminar voor ondernemers uit de sectoren Retail, Agri en Food is minstens zo spannend als een tenniswedstrijd. Sprekers Björn Kuipers, Steven van Belleghem en Lieve Vanlommel laten het publiek op het puntje van hun stoel zitten.
Artikel 9 van 11

Eén ding is zeker: niets is zeker

15 februari 2017 12:20
Eén ding is zeker: niets is zeker
Beeld © ABN AMRO
Wie had vorig jaar rond deze tijd het presidentschap van Trump of de winst voor het Brexit-kamp kunnen voorspellen? Sir Craig Oliver, adviseur van David Cameron tijdens de Brexit campagne, in ieder geval niet. Hij geeft een kijkje achter de schermen van de (mislukte) campagne. Kees Koolen, co-founder van Booking.com en investeerder, geeft zijn visie op het Europese investeringsklimaat. En Willem Ferwerda vertelt hoe hij een groeiende groep investeerders weet te winnen voor zijn ambitieuze project om grote stukken land weer gezond te maken.
Artikel 8 van 11

De toekomst is niet voor bange mensen

14 februari 2017 10:23
De toekomst is niet voor bange mensen
Beeld © ABN AMRO
Niet alleen het ABN AMRO World Tennis Tournament is van start gegaan, ook de derde editie van de Insights Live Week barstte los. En hoe! Bedrijven uit de sectoren Healthcare, Overheid & Onderwijs en Real Estate kunnen er niet omheen: The Future is Now. Toch steken veel ondernemers hun kop nog in het zand. Hoogleraar Jan Rotmans, innovator Thomas Rau en medisch-ethicus Annelien Bredenoord hebben een boodschap voor de zaal: angst is een slechte raadgever.
Artikel 5 van 11

Van start-up naar multinational

12 februari 2017 22:06
Van start-up naar multinational
Dag 2: International clients - Booking.com-oprichter Kees Koolen weet hoe je goede ideeën herkent en hoe je ze vervolgens groot maakt. “Ondernemers kiezen vaak niet voor succes omdat ze ontkennen wat er om hen heen gebeurt.”
Artikel 2 van 11

‘Circulair bouwen wordt concurrerend’

12 februari 2017 21:31
‘Circulair bouwen wordt concurrerend’
Beeld © ABN AMRO
Dag 4: Bouw, Transport & Logistiek en Industrie - De circulaire economie heeft de toekomst. Dat zegt niet alleen Marc de Wit, die bedrijven erover adviseert, maar ook Mark van Rijt, verantwoordelijk bij ABN AMRO voor de bouw van het circulaire paviljoen.
Artikel 1 van 11

‘Geen kind gebruikt Facebook meer’

12 februari 2017 21:31
‘Geen kind gebruikt Facebook meer’
Dag 5: TMT, Zakelijke Dienstverlening & Leisure - Ondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten (The Next Web) over de toekomst van de mediasector. “Je moet altijd klaarstaan voor de volgende hype.”